Salutare dragii mei, si bine ati venit pe site-ul nostru, eu sunt Alex Mamo din cadrul Master Class Academy, iar in acest video vom vorbi despre cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont, atunci cand alegi o scoala cu care sa mergi mai departe pentru a inveta programare.

Dupa cum am vb si alte video-uri, cel mai scurt drum de parcurs, pentru a invata programare si a intra in industria IT, ar fi acela de a urma un curs in compania unui indrumator. Este adevarat, poti sa inveti si singur programare, insa cel mai probabil, ca iti va lua ceva mai mult timp. Am pus mai jos in descriere si un link catre un video in care am vorbit despre exact acest lucru.

Acum, inainte de a alege efectiv o scoala cu care sa mergi mai departe, intrereseaza-te foarte bine cine sunt, si ce iti ofera. Nu te lua doar dupa cat de frumoase si stalucitoare sunt reclamele lor de pe net. Asa ca incearca sa te interesezi despre urmatoarele aspecte, inainte de a lua o decizie:
1. Materialul de curs. Practic ce te invata ei acolo?
2. Cat dureaza acel curs? Este un curs de cateva zile? Cateva saptamani sau cateva luni? Un curs dedicat unui singur limbaj de programare ar trebui sa dureze in jur de 2 luni jumatate, trei. In functie de cate ore sunt alocate pe saptamana.
3. Cu ce trainer vei lucra? Ce il recomanda pe el? Ce a realizat pana acum? Este un trainer practician? Daca da, ce experienta are in programare?
4. Cati cursanti sunt intr-o grupa? Evident cu cat mai putini, cu atat mai bine. Motiv pentru care, incearca sa eviti grupele de peste 10 cursanti. Procesul de invatare se dilueaza extrem de mult.
5. Formatul. Este video sau partial video? Sau vei fi in permanenta in prezenta unui trainer specializat? Alege intotdeauna cursurile in care ai 100% suportul trainerului.
6. Exista ore facute fara trainer? Daca da, cate? Care este procentul din numarul total de ore? Retine, orele care nu sunt petrecute in prezenta trainerului, sunt in cea mai mare parte egale cu zero.
7. Ai suport in afara cursului? Este foarte important ca atunci cand nu intelegi ceva, sa ai pe cine sa intrebi. Sa puteti lamuri lucrurile cat mai rapid.
8. Posibilitatea de a vedea ce zic si altii despre ei. Daca exista, cu atat mai bine. Aici includem orice canal de social media, Facebook, Insta, Youtube, orice.
9. Nu il ultimul rand, pretul. Este pretul competitiv cu cel din piata?

Daca gasesti o scoala care sa iti ofere asa ceva, atunci vei avea cele mai multe sanse sa inveti ceva, pe bune. Iar daca iti dai interesul, lucrezi si in afara cursului, poti sa ajungi sa participi la interviuri de angajare si sa faci fata cu brio.

Daca, esti in pozitia in care ti-ai dori sa intri si tu in industria IT, pentru a te putea angaja in cadrul unei companii, iti spun, ca chiar noi in cardul Master Class Academy avem un curs de Java pentru incepatori, unde pornim cu totul de la zero, dar si un curs de Android, pe care poti sa-l urmezi, odata ce ai finalizat cursul de Java. Cunoasterea acestor tehnologii, iti poate conferi posibilitatea de a activa in sectorul IT pe partea de Mobile Development.

Daca vrei sa facem lucrurile exact cum am spus mai devreme, trimite-ne atunci un mesaj prin formularul de contact existent in site-ul nostru mcacademy.ro, am adaugat linkul si in descriere, si hai sa stam putin de vorba.

Daca ai vreo o intrebare legata despre cele discutate astazi, lasa-ne un coment in sectiunea de mai jos, si noi iti vom raspunde, in cel mai scurt timp posibil.
Dragilor, eu sunt Alex, salut!