Salutare dragii mei, si bine ati venit pe site-ul nostru, numele meu este Alex Mamo, sunt trainer in cadrul Master Class Academy, iar in cadrul acestui video vom vorbi despre trei motive pentru care lumea isi doreste sa invate programare.

Primul motiv ar fi acela, ca programarea este vazuta ca un hobby, lucru ce nu este nici pe departe rau, deoarece programarea, pe langa faptul ca te ajuta sa dobandesti o gandire logica, te ajuta sa-ti dezvolti si imaginatia. Practic poti sa dobandesti o unelta, cu care tu efectiv sa poti crea ceva. Gandeste-te, cum ar fi sa ai o idee pe care sa o poti pune in practica in aceeasi zi…

Acum intervine o a doua categorie, aceea care include acele persoane care invata programarea pentru a-si rezolva o anumita problema. Practic in viata de zi cu zi, acele persoane se lovesc de niste lucruri pentru care nu o rezolvare. Intr-adevar, exista milioane de soft-uri pe lumea aceasta, insa cu toate acestea exista si goluri. Si atunci, aceste persoane invata programare pentru a-si crea un soft ce le poate rezolva o anumita problema. Fie ca este vorba de un soft care automatizeaza ceva, fie ca este vorba de un soft care eficientizeaza ceva, aceste soft-uri vor continua sa fie create de oameni, pentru ca rezolva probleme.

Iar ultima categorie despre care vom vorbi, este aceea care include acele persoane care invata programarea pentru a avea o cariera in acest domeniu. Pot sa fie studenti, care iau pentru prima oara contactul cu programarea sau de ce nu, persoane ce doresc efectiv o reconversie profesionala. Practic lasa in urma un domeniu pentru a face trecerea in IT.
Probabil va intrebati, dar de ce cauta atata lumea sa devina programator? Pai am sa va raspund eu la aceasta intrebare, dandu-va cateva motive.

1. Salariile. Un programator, chiar si incepator (junior), va avea intotdeauna un salariu mai mare in comparatie cu un post asemanator dintr-un alt domeniu. De ce? Pentru ca de programare, este nevoie peste tot, aproape in orice domeniu.
2. Cererea de forta de munca. Exista o mare deficienta la nivel mondial de programatori. Scolile, facultatile, nu pot pregati un numar atata de mare de programatori pe cat este nevoie. Deci practic, daca stii programare, si stii bine, e greu sa nu te angajezi.
3. Este printre putinele meserii in care poti sa lucrezi full, de la distanta (remote cum ii spunem noi). Practic, nu depinzi de o locatie fizica pentru a-ti desfasura activitatea. Este suficient sa ai un calculator, un laptop si o conexiune la internet, si poti sa-ti desfasori activitatea linistit.
4. Si ultimul motiv, ar fi acela ca ai de ales, fie sa lucrezi pentru o companie, fie sa devii freelancer, sau de ce nu, chiar si antreprenor. Ai putea sa-ti creezi propriile tale softuri, ce ar putea sa fie folosite de milioane de oameni din aceasta lume.

Daca iti surade vreuna din aceste idee, lasa-ne un coment in sectiunea de mai jos sau trimite-ne un mesaj prin formularul de contact, si hai sa stam putin de vorba.
Eu am fost Alex, salutare!