Salutare dragii mei, si bine ati venit pe site-ul  nostru, eu sunt Alex Mamo din cadrul Master Class Academy, iar in acest video vom vorbi despre posibilitatea de a invata programare, intr-o perioada foarte scurta de timp.

Fac acest video pentru ca am vazut pe internet mai multe reclame pentru cursuri de programare, care folosesc anumite lozinci, care intr-adevar suna bine, dar nu sunt nici pe departe adevarate. Una ar fi, invata programare in doua ore pe saptamana.

Ok, sa zicem ca ai face acest lucru, cum imparti aceste ore? Faci cate 15 minute in fiecare zi? Sau faci ambele ore intr-o zi, si apoi mai faci saptamana cealalta inca doua? Nu! Eu va spun ca doua ore pe saptamana, reprezinta aproape ZERO. Nu asa se invata programarea. Ea se invata sustinut, zi de zi, de zi. Daca vrei sa mergi pe acest drum, atunci afla ca in fiecare zi trebuie sa ai macar un minim de contact cu programarea. Dupa parerea mea, 14 ore pe saptamana, ar fi un minim pe care ar trebui sa il acorzi studiului. Asta inseamna, fix 2 ore de studiu pe zi. Cu mai putin de atat, e greu sa dai rezultate. Ca sa ai succes, ai nevoie sa iti tii mintea in permanenta antrenata, si asta se face cu munca zilnica.

Am mai vazut un alt slogan care spunea, invata programare in doar doua saptamani. Nu exista asa ceva. Nu exista. Credeti-ma, sunt lucruri NE-A-DE-VA-RA-TE. Asa la prima vedere, cum va spuneam, suna foarte bine, dar va spun ca este imposibil sa inveti un volum atata de mare de informatie, intr-un timp atata de scurt. Tot acest proces de invatare necesita timp. Este adevarat, poti sa inveti cateva lucruri in cele doua saptamani, dar va asigur ca nu suficiente. Nu poti acumula in doar doua saptamani suficient de multa informatie, astfel incat sa poti participa fara emotii la un interviu de angajare. Nu ai cum.

Daca, esti in pozitia in care ti-ai dori sa faci primii pasi in programe, pot sa iti spun, ca noi in cardul Master Class Academy avem un curs de Java pentru incepatori, unde pornim cu totul de la zero. Are 160 de ore, in care invatam notiuni teoretice, facem live coding, si bineinteles ca apoi chiar voi, veti scrie linii de cod.

Acum, daca esti interesat sa facem lucrurile cum trebuie, intr-un timp care sa iti permita sa acumulezi informatie cum trebuie, atunci trimite-ne un mesaj prin formularul de contact existent in site-ul nostru mcacademy.ro, am adaugat linkul si in descriere, si hai sa stam putin de vorba.

Daca ai vreo o intrebare legata despre cele discutate astazi, lasa-ne un coment in sectiunea de mai jos, si noi iti vom raspunde, in cel mai scurt timp posibil.
Dragilor, eu sunt Alex, si va salut!