Salutare dragii mei, si bine ati venit pe site-ul nostru, eu sunt Alex Mamo din cadrul Master Class Academy, iar in acest video vom vorbi despre scolile care iti promit ca te angajeaza, imediat dupa ce finalizezi un curs de programare. Este oare acest lucru posibil?

Pot sa va spun din capul locului, ca simplul fapt ca duci pana la bun final, un curs de programare, nu inseamna in vreun fel ca esti deja angajat, sau ca ai un loc al tau deja asigurat, intr-o companie care se ocupa cu programare. Nimeni in lumea asta nu poate sa iti garanteze asa ceva. Cine promite astfel de lucruri, dupa parerea mea, minte. Acestea sunt numai niste strategii mincinoase.

Pot sa existe scoli care sa aibe cele mai bune cursuri, si care sa fie predate de cei mai buni traineri, insa cu toate acestea nu ai nicio garantie ca la finalul cursului vei putea sa te angajezi. Ca sa poti sa reusesti, totul tine numai si numai de tine!

Ceea ce intr-adevar ar putea o scoala sa-ti promita, ar fi sa faca niste recomandari, sau in cel mai fericit caz, sa iti faciliteze participarea la un interviu de angajare in cadrul unei companii. Dar nu au sub nicio forma cum sa-ti garanteze, ca tu chiar vei trece acel interviu si vei ii convinge pe acei angajatori ca ai cunostintele necesare astfel incat sa opteze sa lucreze cu tine.

Pe de alta parte, exista cateva lucruri pe care chiar tu le poti face, astfel incat sa iti maresti sansele de a trece cu bine peste un interviu de angajare.

Din punctul meu de vedere unul din cele mai importante lucruri ar fi acela de a-ti asuma si tu un commitment fata de cei cu care optezi sa lucrezi. Este adevarat ca nu este la indemana oricui sa porneaza pe un astfel de drum, care nu este nici pe departe simplu, sa nu mai zic, ca te solicita sa iesi si din zona ta de confort. Dar intotdeauna gandeste-te la urmatorul lucru, ca atunci cand faci pasul asta, ai DOAR doua sanse, atat. Una ar fi aceea in care sa te dedici si la final chiar sa ai succes si sa te angajezi, sau se te pierzi pe drum. Iar sa te pierzi, credeti-ma, este foarte usor.

De aceea, da-ti interesul pentru tot ce se intampla in cadrul cursului la care participi si ramai intotdeauna focusat si motivat. Acorda de asemenea timp auxiliar studiului individual, astfel incat sa te simti confortabil cu toate conceptele noi pe care le inveti. Astfel, vei putea vedea chiar tu, ca la final, sunt atat de multe oportunitati si deschideri pe care chiar tu sa le poti accesa, astfel incat realmente, chiar sa iti poata schimba viata.

In concluzie, arata-ti inentia de a participa la interviuri de angajare, fie ele la companii din tara, sau de ce nu, la companii din strainatate. Fii cat mai stapan pe tine si pe cunostintele pe care le detii, si astfel iti vei spori sanse de angajare.

Daca, esti in pozitia in care ti-ai dori sa inveti programe, pentru a te putea angaja la un moment dat in domeniul IT, iti spun, ca chiar noi in cardul Master Class Academy avem un curs de Java pentru incepatori, unde pornim cu totul de la zero, dar si un curs de Android, pe care poti sa-l urmezi, odata ce ai finalizat cursul de Java. Cunoasterea acestor tehnologii, iti poate conferi posibilitatea de a activa in sectorul IT pe partea de Mobile Development.

Daca vrei sa facem lucrurile exact cum trebuie, trimite-ne atunci un mesaj prin formularul de contact existent in site-ul nostru mcacademy.ro, am adaugat linkul si in descriere, si hai sa stam putin de vorba.

Daca ai vreo o intrebare legata despre cele discutate astazi, lasa-ne un coment in sectiunea de mai jos, si noi iti vom raspunde, in cel mai scurt timp posibil.
Dragilor, eu am fost Alex, salut!