Salutare dragii mei, si bine ati venit pe canalul nostru, eu sunt Alex Mamo din cadrul Master Class Academy, iar astazi vom vorbi despre motivele pentru care chiar merita sa alegi o cariera in IT.

Acum, daca te te afli cumva la inceput de drum, si nu stii incotro sa te indrepti, sau activezi deja intr-un domeniu in care nu te regasesti, atunci stai cu mine pana la finalul acestui video, deoarece am sa iti spun cateva lucruri foarte interesante.

Haideti sa incepem.

Multa lume care ajunge intr-un astfel de punct, se intreaba:
1. Ce domenii se cauta cu preponderenta in momentul de fata?
2. De ce gen de competente as avea nevoie, pentru a avea o cariera de succes?
3. Care ar fi cea mai rapida si eficienta cale de a ma speciliza in ceva?

Intrebari care sunt foarte pertinente de altfel. Exista destul de multe domenii care sunt foarte cautate si de succes, printre care se numara, medicina, dreptul, constructiile, IT-ul, mai exista si altele. Insa noi in acest video, vom vorbi despre partea de IT, mai precis despre avantajele si dezavantajele pe care tu ar trebui sa le cunosti, inainte sa pornesti la drum in programare.

De cele mai multe ori, atunci cand te trebuie sa alegi ce pasi sa urmezi pentru a avea o astfel de cariera, te gandesti la o facultate pe care ar fi bine sa o urmezi. In acest caz ar fi, informatica, automatica, cibernetica. Insa vestea buna este ca, atunci cand vine vorba de IT, nu este nevoie sa fii abolventul vreuneia dintre aceste facultati, pentru a putea activa in industrie. Bine, tu poti urmezi una, insa dureaza destul de mult. Am pus un link in descriere catre un video pe care l-am publicat publicat cu putin timp in urma, numit:
* Alegerea perfecta! Facultate vs. Curs, pentru a invata programare.

Deci o alternativa foarte la indemana ar fi un curs de specializare. Chiar noi in cardul Master Class Academy avem un curs de Java pentru incepatori, unde pornim cu totul de la zero, dar si un curs de Android, pe care poti sa-l urmezi, odata ce ai finalizat cursul de Java. Cunoasterea acestor tehnologii, iti poate conferi posibilitatea de a activa in sectorul IT pe partea de Mobile Development.

Un al doilea motiv ar fi acela ca poti in permanenta lucra cu tehnologie, si cu ceea ce este nou, in domenii care acum putina vreme nici macar nu existau. Practic poti sa ajungi sa alegi sa lucrezi in domenii precum, artificial intelligence, machine learning, crypto, tehnologii in Cloud, sau orice alt astfel domeniu care este considerat a fi nou.

Un al treilea motiv ar fi faptul ca poti poti participa activ in dezvoltarea unor software-uri ce pot avea impact in societate. Practic sa lucrezi, la niste aplicatii care pot sa fie folosite zilnic, chiar si de milioane de oameni.

Un al patrulea motiv, poti lucra de la distanta. Nu depinzi de o locatie fizica pentru a-ti desfasura activitatea. Ai un laptop cu o conexiune la internet, atunci iti poti face treaba fara probleme.

Un al cincilea motiv ar fi acela ca nu conteaza titlurile pe care le ai. Nu conteaza diplomele, certificarile, ci conteaza numai ceea ce stii tu sa faci. Atat.

Un al saselea motiv, ar fi siguranta. Cat timp vor exista calculatoare, cat timp va exista web-ul, cat timp vor exista platforme mobile, vor exista oportunitati pentru programatori. Practic nu prea are cum sa dispara un astfel de domeniu.

Si nu in ultimul rand, avem si un al saptelea motiv, acela ca poti ajunge sa activezi intr-un domeniu cu venituri peste medie. Sau de ce nu,  poti lucra pentru firme de afara, tu traind in Romania. Apropo, am facut un video si pe aceasta tema (link tot in descriere). Insa nu intamplator am amintit acest motiv ultimul. Am facut asta deoarece trecerea in IT „doar” pentru bani, nu este nici pe departe cea mai buna alegere.

Ca si o concluzie, daca alegi o astfel de cariera, si ajungi sa stii bine ceea ce faci, nu vei putea fi refuzat in vreun fel de companii, din contra, se vor lupta ele pe tine. Si asta chiar este realitatea.

Acum, putem la final vorbi si despre dezavantaje.

Primul ar fi acela ca nu prea ai o viata activa. Toata activitatea se va desfasura in fata calculatorului. Nu e ca si cum ai lucra pe un santier sa zicem, si ai face treaba fizica de dimineata pana seara. Nu.
Un al doilea dezavantaj (pentru unii) ar fi acela ca tot timpul trebuie sa inveti. Daca ramai in urma cu tehnologia devine putin complicat. Deci trebuie sa iti imbunatatesti in permanenta skilurile.
In afara de acestea, alte deficiente nu vad.

Sper ca am reusit sa va comunic in acest video aceste cateva lucruri esentiale in ceea ce priveste alegerea unei cariere in IT. Deci in concluzie, sunt mult mai multe beneficii decat dezavantaje.

Acum, daca esti interesat de un de curs, care ar putea sa te ajute sa pui bazele solide in programare, ca la un moment sa poti activa si tu in domeniul IT, intra acum pe site-ul nostru mcacademy.ro, am adaugat linkul si in descriere, si hai sa stam putin de vorba.

Daca ai vreo o intrebare legata despre cele discutate astazi, lasa-ne un coment in sectiunea de mai jos, sau trimite-ne un mesaj prin formularul de contact.
Dragilor, sunt Alex, va salut!