Salutare dragii mei, si bine ati venit pe site-ul nostru, eu sunt Alex Mamo din cadrul Master Class Academy, iar in acest video vom vorbi despre lucrurile la care sa te astepti, atunci cand te angajezi pentru prima oara ca si programator.

Acum, ce trebuie sa stiti de la inceput, este ca nu toate companiile procedeaza la fel. Este si normal, ca fiecare companie are regulile ei. Insa pot sa iti spun, ca va exista cu siguranta o perioada de acomodare, mai ales tinand cont, ca tu esti recent intrat in domeniu, si nu stii prea multe despre modul in care se desfasoara lucrurile in comapaniile de IT.

Ca programator junior, este putin probabil ca exact din prima zi sa primesti task-uri de indeplinit. Inainte de a te apuca de treaba, ai nevoie sa intelegi bine lucrurile pe care urmeaza sa le lucrezi. Exista companii care inainte sa-ti dea efectiv de lucru, te specilizeaza in tehnologiile cu care ei lucreaza. Ca apoi sa iti fie si tie usor sa iti faci treaba.

Asa ca, la inceput, cel mai probabil te vei ocupa de lucruri mai simplute, iar pe masura ce capeti experienta, vei primi si task-uri mai complexe.

La inceput, probabil o sa-ti  fie putin greu, deoarece treci de la partea teoretica, la partea aplicata. Adica, vei fi nevoit sa iti pui in valoare skilurile pe care le-ai dobandit in procesul de invatare, direct in real-word aplications. Insa, pot sa iti spun nu este nimic de nefacut, toata lumea a pornit ca junior, nimeni nu s-a nascut invatat. De accea, in marea majoritate a companiilor, vei avea pe cineva langa tine, mult mai priceput, ca sa te indrume in ceea ce faci. Face si sens, ca fiind la inceput, esti neexperimentat si nu ai de unde sa gasesti rezolvari la absolut toate problemele care are putea sa apara.

Dupa aceasta perioada de acomodare, cel mai probabil vei fi desemnat sa lucrezi la un anume proiect. Si aici, inainte sa faci efectiv ceva, vei avea nevoie sa intelegi exact ce se petrece acolo. Daca ai norocul, sa existe si ceva documentatie la proiect, atunci nu poti decat sa te bucuri, pentru ca o sa-ti fie foarte usor sa intelegi despre ceea ce este vorba. Este adevarat, tu poti intelege ce face o aplicatie doar uitandu-te la codul scris, insa alta este, cand ai o documentatie bine pusa la punct, care iti prezinta in detaliu specificatiile de proiect. Iar tie o sa-ti vina foarte usor apoi, sa intelegi atat imaginea de ansamblu, cat si lucrurile in particular la care tu vei lucra.

Daca, esti in pozitia in care ti-ai dori sa inveti programe, pentru a te putea angaja la un moment dat in domeniul IT, iti spun, ca chiar noi in cardul Master Class Academy avem un curs de Java pentru incepatori, unde pornim cu totul de la zero, dar si un curs de Android, pe care poti sa-l urmezi, odata ce ai finalizat cursul de Java. Cunoasterea acestor tehnologii, iti poate conferi posibilitatea de a activa in sectorul IT pe partea de Mobile Development.

Daca vrei sa facem lucrurile exact cum trebuie, trimite-ne atunci un mesaj prin formularul de contact existent in site-ul nostru mcacademy.ro, am adaugat linkul si in descriere, si hai sa stam putin de vorba.

Daca ai vreo o intrebare legata despre cele discutate astazi, lasa-ne un coment in sectiunea de mai jos, si noi iti vom raspunde, in cel mai scurt timp posibil.
Dragilor, eu sunt Alex, salut!