Salutare dragii mei, si bine ati venit pe canalul nostru, eu sunt Alex Mamo din cadrul Master Class Academy, iar in acest video am sa raspund la urmatoarea intrebare, imi este suficient doar sa particip la un curs, pentru a invata programare?

Raspunsul pe scurt este, nu. De ce? Pentru ca este foarte putin probabil sa reusesti sa inveti programare, in adevaratul sens la cuvantului, doar luand parte la un curs. Sa faci doar act de prezenta, nu este suficient, pentru ca intr-un curs de programare, te vei lovi de foarte multe notiuni teoretice noi, de concepte abstracte, pe care nu le poti asimila doar privind. Este nevoie si de implicarea ta, aceea de a pune intrebari atunci cand nu intelegi ceva, de a incerca si tu in cod conceptele prezentate. Pe langa asta, ca orice lucru pe care il inveti, el are nevoie si de practica, de multa practica in acest caz. Aftfel, nu ai cum sa asimilezi un volum atata de mare de informatie. Din punctul meu de vedere, 50% ar trebui sa sa il constituie cursul, iar restul de 50%, ar trebui sa fie contributia ta personala. Daca spre exemplu, ai urmat 4 ore de curs, cel putin inca pe atat, ai mai avea nevoie de practica.

Ce vreau sa spun aici este ca, daca nu te implici, este greu sa obtii rezultate. Tine de tine ca si cursant, sa ai o implicare activa, sa muncesti, pe cat iti permite timpul, si in afara cursului, si atunci ai sa vezi, ca poti sa ai rezultate.

Gandeste-te, se intampla exact ca la o intrecere sporita. Ca sa poti sa obtii ceva, inainte de toate, trebuie sa participi. Insa crede-ma, ca doar o simpla participare, nu iti va aduce rezultate. Nu ai cum sa te uiti la cineva ca la televizor, iar la final sa ai pretentia sa fii un guru. Ca sa poti sa iesi invingator, ai nevoie de multa munca si dedicare.

Daca, esti in pozitia in care ti-ai dori sa faci primii pasi in programe, iti spun, ca chiar noi in cardul Master Class Academy avem un curs de Java pentru incepatori, unde pornim cu totul de la zero, dar si un curs de Android, pe care poti sa-l urmezi, odata ce ai finalizat cursul de Java. Cunoasterea acestor tehnologii, iti poate conferi posibilitatea de a activa in sectorul IT pe partea de Mobile Development.

Acum, daca esti interesat sa facem lucrurile exact cum trebuie, trimite-ne un mesaj prin formularul de contact existent in site-ul nostru mcacademy.ro, am adaugat linkul si in descriere, si hai sa stam putin de vorba.

Daca ai vreo o intrebare legata despre cele discutate astazi, lasa-ne un coment in sectiunea de mai jos, si noi iti vom raspunde, in cel mai scurt timp posibil.
Dragilor, eu sunt Alex, salutari!