Salutare dragii mei, si bine ati venit pe site-ul nostru, eu sunt Alex Mamo din cadrul Master Class Academy, iar astazi vom vorbi despre sectoarele din industria IT care sunt cele mai bine platite. Practic, ce tehnologii ar trebui sa inveti, sau in ce directie ar trebui sa te dezvolti, pentru a avea castiguri mai mari.

Haideti sa vedem impreuna in acest video, optiunile existente.

Inainte sa trecem la exemple concrete, pot sa va spun ca dorinta de a castiga mai multi bani nu reprezinta ceva gresit, din contra, este o normalitate. Toata lumea isi doreste un trai mai bun pentru sine, si familie. De multe ori, acesta este si motivul care ii ghideaza pe multi, sa intre in aceasta industrie. Doresc sa invete, fie programare, fie design, sau de ce nu ambele, pentru a ajunge sa se angajeze la o companie de software, special pentru a-si creste veniturile. Este si foarte de inteles, ca timp media de castig din sectorul IT, este clar, peste cea existenta in multe alte industrii.

Acum, daca te afli si tu intr-o astfel de pozitie, in care sa iti doresti sa inveti programare sau design, pentru a putea intra in industria IT, stai cu mine pana la capatul acestui video, deoarece am sa-ti zic niste lucruri foarte interesante.

De la inceput doresc sa fac niste precizari. In acest video nu vom discuta despre un anume limbaj de programare, un anume software sau framework, pe care ar trebui tu sa-l inveti. Nici vorba. Noi vom discuta despre sectoarele din industria IT care ar putea sa iti ofere un castig mai bun, odata ce inveti programare sau design.
Este clar, ca sa poti sa activezi intr-un anume sector, nu este suficient sa cunosti doar un singur limbaj de programare. Spre exemplu, daca ti-ai dori sa activezi in partea de mobile, cu precadere, sa dezvolti aplicatii pe Android, atunci ai nevoie clar, de bazele programarii, de sintaxa unui limbaj precum ar fi Java sau Kotlin, notiuni despre framework-ul Android, cunostinte de XML, baze de date, si exemplele ar putea continua. Deci, ai nevoie de un minim de 5 tehnologii pe care ar trebui sa le stapanesti. De aceea am dorit sa fac aceasta precizare, tocmai pentru a nu se creea confuzii.

Acum, care ar putea sa fie efectiv posturile, cele mai banaose, pe care ai putea chiar tu sa le ocupi in aceasta industrie. Pai le-as putea enumera pe cateva dintre cele mai importante, clasificate in ordinea importantei si salariilor. Ar fi:
* Artificial Intelligence Engineer
* Data Scientist
* Data Analyst
* Database Developer
* Web Developer
* DevOps Engineer
* Mobile Application Developer (iOS/Android)
* Web Designer (UX/UI)
* Machine Learning Engineer
Insa dintre toate acestea, o mare parte din ele sunt dedicate celor care au deja ceva experienta in programare, asa ca pentru cineva care se afla la inceput de drum, doar acestea patru raman valabile. Pe viitor, dupa ce acumulezi ceva experienta, si vei dori sa te specilizezi si intr-una dintre celelalte tehnologii, evident, nu va fi nicio problema.

Acum, daca ajungi sa inveti FOARTE bine, tehnologiile necesare uneia dintre cele patru pozititii, este greu sa nu gasesti o companie care sa fie interesata de tine, chiar si ca junior developer. Revin si spun, FOARTE bine. Pun accentul pe acest FOARTE bine, deoarece orice companie din aceasta lume este interesata DOAR de ceea ce tu stii. Asa ca, trateaza lucrurile serios, invata cat se poate de bine si nu vei decat de castigat.

Ca o paranteza, noi la Master Class Academy, avem un curs Java pentru incepatori, unde pornim cu totul de la zero, dar si un curs de Android, pe care poti sa-l urmezi, odata ce ai finalizat cursul de Java. Cunoasterea acestor tehnologii, iti poate conferi posibilitatea de a participa cu succes la interviuri de angajare pe un post de Mobile Application Developer (Android).
Mergand mai departe, pentru cei interesati de design de aceasta data, avem si un curs de Adobe Photoshop, si in imediat perioada urmatoare unul de Web Design. Deci practic, daca nu iti place programarea, si ti-ai dori sa ocupi un post de designer, acest curs te pot ajuta sa reusesti in acest sens. Daca cumva ocupi una dintre pozitiile de:
* Web Developer
* Mobile Developer
Si inveti si parte de design, inseamna ca te vei putea ocupa, atat de partea de back-end, cat si de cea de front-end. Stii ce inseamna asta? Ca vei putea deveni un asa numit full-stack developer. Vei avea ceva mai multe responsabilitati, dar ghici ce? Vei avea si un salariu pe masura…
Va spun toate astea, pentru ca acestea sunt tehnologiile la care noi suntem buni, si ale caror detalii vi le putem impartasi in cursurile noastre, pentru a avea rezultate.

La final, doresc sa va mai spun inca odata, acelasi lucru pe care vi-l spuneam si intr-un video anterior, nu inseamna ca imediat ce inveti programare sau design, si reusesti sa te angajezi, gata te si imbogatesti peste noapte, pentru ca acest nu este nici pe departe adevarat. Dar daca vei avea rabdare, si vei face lucrurile corect, pas cu pas, vei vedea ca vei avea si tu succes, asta e clar.

Sper ca am reusit sa va comunic cateva lucruri interesante despre sectoarele importante din acest domeniu vast, numit IT, si pozitiile pe care chiar tu le poti ocupa, odata ce te specializezi intr-una dintre tehnologiile despre care am vorbit mai devreme.

Acum, daca esti interesat de un de curs, care ar putea sa te ajute sa pui bazele solide in design sau in programare, ca la un moment dat sa poti aplica fara emotii pentru post de designer sau developer, atunci intra acum pe site-ul nostru mcacademy.ro, am adaugat linkul si in descriere, si hai sa stam putin de vorba.

Daca ai vreo o intrebare legata despre cele discutate astazi, lasa-ne un coment in sectiunea de mai jos, sau trimite-ne un mesaj prin formularul de contact.
Dragilor, eu am fost Alex, va salut!